Ф1

Алонсо без брига

Двоструки светски првак Формуле један возач Ферарија Фернандо Алонсо рекао је да није забринут због освајања четвртог места у првој трци шампионата за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Алонсо је рекао да је због лошег старта на прошлонедељној трци са петог пао на девето место, али да је уверен да ће на предстојећим тркама у Малезији и Кини возило и екипа напредовати.

"Да нисам пао на девето место, могао бих до краја трке да се борим за треће место. Важно је да се добро припремим за предстојеће две трке", рекао је Алонсо за сајт Ферарија. Алонсо је рекао да је оптимиста пред наставак сезоне и да је освајање четвртог места, које носи 12 бодова, задовољавајући почетак сезоне.

На стази Мелбурн парк победио је актуелни светски шампион Себастијан Фетел из Ред була, други је био Луис Хамилтон из Мекларена, а трећи Виталиј Петров из Реноа.

"У квалификацијама смо били веома далеко од Фетеловог болида, али и далеко од Хамилтоновог болида. Током трке ситуација се поправила, можда не у односу на Себастијана, али сигурно у односу на остале возаче", рекао је шпански возач. "Мојих 12 бодова није мало, а двојица возача који се боре за титулу светског шампиона су завршили трку после мене. Трка за Велику награду Аустралије се не може описати као катастрофална", додао је Алонсо.

Алонсо ће ове недеље остати у Аустралији пре него што отпутује у Малезију, где ће се 10. априла на стази Сепанг возити друга трка у шампионату.

"Трке у Малезији и Кини су веома захтевне, поготово на стази Сепанг, пошто се тамо вози по високим температурама", рекао је Алонсо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се