Ожије најбржи у Португалу

Себастијан Ожије по трећи пут у каријери био је најбољи на једном релију. Француз је био први у Португалу, другу годину за редом, па се на тај начин укључио у борбу за титулу.

Возач Ситроена Себастијан Ожије задржао је стечено вођство из претходних делова релија и на захтевним стазама Алгравеа успео да освоји прво место испред колеге Себастијана Леба. Овај резултат доста значи Ожијеу, који је после удеса и неуспешног наступа у Мексику поново у конкуренцији за титулу.

"Веома сам срећан. Ово је био савршен викенд, аутомобил је одлично функционисао, а мој сувозач Жулијен је био перфектан. Ово је најбољи начин да се вратим, пошто сам имао удес у Мексику. Има још доста трка до краја шампионата, али сигурно је лакше гледати на такмичење са ове позиције", рекао је Ожије након тријумфа.

Ожије се сигурно креће према борби за титулу, а Леб већ сада очекује интересантно такмичење. Ситроен је тако забележио две победе на три одржана релија. Најбољи резултат за екипу Форда остварио је Латвала, који је португалски рели завршио на трећем месту.

У генералном пласману прво место држи Хирвонен са 58 бодова, други је Леб, трећи Латвала, док четврту позицију сада заузима Ожије, који је сакупио 41 поен. У конкуренцији конструктора, Форд се налази на првом месту са 100 бодова, док је другопласирани Ситроен до сада освојио 90.

Следећи рели возиће се у Јордану од 14. до 16. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се