Маестрални Фетел

Себастијан Фетел одлично је почео одбрану наслова првака Формуле1. Немачки возач је на премијерној трци ове сезоне у Аустралији освојио прво место, 18 секунди испред Луиса Хамилтона. Рус Виталиј Петров освојио бодове, Шумахер испао у 39. кругу. Зауберу поништен пласман због нерегуларности на болидима.

Возач Ред була Себастијан Фетел оправдао је улогу фаворита у новој сезони Формуле1. Сјајни Немац победио је у првој оводогишњој трци, на Великој награди Аустралије.

На стази Мелбурн парк, Фетел је искористио пол позицију, и све време није испуштао прво место. Трку је завршио са 18 секунди предности испред другопласираног Британца Луиса Хамилтона.

Први Рус у овом такмичењу, Виталиј Петров, направио је највеће изненађење на стази у Мелбурну. Возач Лотус Реноа успео је да заузме треће место иако је стартовао са шесте позиције.

Велику борбу Петров је водио са Фернандом Алонсом, али је руски возач успешно одбио све нападе одличног Шпанца. Тако је Петров постао први Рус који се домогао победничког постоља.

Огромну пажњу привукао је и мексички возач, Серхио Перез, који вози за Заубер. Овај дебитант у "најлуђем циркусу" сјајно је тактички одвозио трку, са само једним одласком у бокс. Иако је почео са 13 позиције, Перез је трку завршио на седмом месту.

Ипак одлуком стјуарта трке, Перезу, и његовом клупском колеги из Заубера, Јапанцу Ковајашију, одузети су бодови после откривених нерегуларности на болидима.

Трку није завршио Михаел Шумахер, који је трку завршио у 39. кругу, после судара са возачем Торо роса, Алгуесаријем. Његов клупски друг из Мерцедеса, Нико Розберг такође није прошао кроз циљ.

Без пласмана је остао и Бразилац за воланом Вилијамса, Барикело, који је такође трку завршио раније. У том тренутку налазио се на 15. позицији где је доспео после пенала, које је добио због недозвољеног покушаја претицања Розберга.

Пласман возача:

1. Себастијан Фетел (Ред Бул) 1.29:30, 529
2. Луис Хамилтон (МекЛарен) +22,297
3. Виталиј Петров (Лотус Рено ГП) +30, 560
4. Фернандо Алонсо (Ферари) +31,772
5. Марк Вебер (Ред Бул) +38,171
6. Џенсон Батон (МекЛарен) + 54,304
7. Фелипе Маса (Ферари) +1:25.186
8. Себастијан Буеми (Торо Росо) 1 круг
9. Адриан Зутил (Форс Индија) 1 круг
10. Пол ди Реста (Форс Индија) 1 круг
11. Хаиме Алгерсуари (Торо Росо) 1 круг
12. Ник Хајдфелд (Лотус Рено ГП) 1 круг
13. Јарно Трули (Тим Лотус) 2 круга
14. Жером Д'Амброзио (Марусија Вирџин) 4 круга
15. Тимо Глок (Марусија Вирџин) 9 кругова

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се