Михаел Шумахер жељан доказивања

Без обзира што има 42 године и што се прошле године неславно вратио у Формулу један, возач "Мерцедеса" Михаел Шумахер жели да се докаже у сезони која почиње у недељу.

Шумахер се прошле године вратио тркама после три године пензије, али се током сезоне ниједном није попео на победнички подијум за свој "Мерцедес", и на крају је био девети. Он се прошле године и мучио са издржљивим гумама "Бриџстоун".

После импресивног зимског тестирања, али и промене гума и преласка на потрошнији "Пирели", Шумахерове наде су порасле.

"Најважније је што желим да се докажем себи. Без обзира да ли су у питању гуме, или три године паузе, или непознавање кривина и позиција, и све што сам морао да урадим да би све то функционисало.

Само знам да сада имам осећај и да сам се вратио", рекао је Шумахер. Сезона почиње у недељу ујутру у Мелбурну. Марк Вебер из Ред Була оценио је да је "Мерцедес" тим који ће ове сезоне побеђивати.

"'Мерцедс' је добро завршио зимско тестирање и ове сезоне ће сигурно побеђивати. Показали су поузданост и нема разлога да не буду кандидати за титулу, уз 'Ферари' и 'Мекларен'", рекао је Вебер.

Шумахер је казао да се болид поправио, баш као што су у екипи очекивали.

"Знали смо да нисмо у ритму на првим тестовима, али смо се концентрисали на посебне детаље, само у последњих неколико тестова смо могли да видимо да све ради како треба", рекао је седмоструки шампион Формуле један.

Гуме нису једина ствар којој је Шумахер морао да се прилагођава од када је 1991. године дебитовао у Џордану.

"Од дана ручног преноса брзина када сам почињао, прошао сам кроз периоде активног вешања, контроле проклизавања, АБС, и тако даље.

"А ту је била и сва та електроника на волану. Сада имамо прилагодљива задња крила и КЕРС. Могу само да кажем да волим све што ће ме учинити бржим, а чему могу да се прилагодим", објаснио је он.

Шумахер је сада концентрисан на почетак сезоне и не може да дочека да се прекине са нагађањима, и да се тачно види шта може нови болид.

"Излазимо за викенд и видећемо шта је реално. Тестирање је једно, а трка је друго. После тога можемо да идемо у детаље и да их анализирамо и видимо да ли је било добро и пронађемо шта се заиста десило. Превише се прича, тренутно", рекао је Шумахер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се