Фаворити познати након прве трке

Фернандо Алонсо дочекује старт нове сезоне у добром расположењу због одличних резултата у предсезони. Шпанац сматра да нове гуме неће донети добро фаворитима, али ипак наглашава да су правила иста за све и да ће се на крају радовати најбржи.

Пилот Ферарија Фернандо Алонсо сматра да се фаворити још увек не назиру и да ће слика бити нешто јаснија тек након Велике награде Аустралије.

Ферари и владајући шампион Ред Бул били су најбољи у 11-дневним тестовима пред почетак сезоне, доказујући да имају брзе и поуздане болиде. Ови резултати навели су многе да их већ сада прогласе главним фаворитима у борби за титулу најбољег на свету. Алонсо, ипак, верује да је још рано за такве процене и да ће се многи изненадити резултатима појединих тимова.

"Заиста ћемо знати како стојимо у поређењу са осталима тек након трке у Мелбурну. У овом тренутку сам задовољан јер смо доказали да имамо поуздан болид. Ако све буде ишло по плану, бићемо у групи тимова који нападају врх, заједно са Ред Булом, Меклареном, Мерцедесом и Реноом, који је већ направио корак напред у односу на претходну сезону.", изјавио је Алонсо.

Као и остали учесници, Шпанац верује да ће велику улогу у коначном пласману играти и привикавање на нове Пирели гуме. Нови пнеуматици се доста брже троше у односу на оне од прошле сезоне, па су предмет многих расправа о тактици и броју заустављања на једној трци.

"Оно што смо до сада видели, гуме се доста троше, што значи да ћемо се доста више заустављати у пит-стопу. То ми се не свиђа зато што мислим да та неизвесност неће ићи на руку највећим тимовима. То вам је као кад би у фудбалу сваком тиму био свиран пенал на сваких пола сата, што никако не би одговарало, на пример, Барселони или Реал Мадриду. Ипак, услови су исти за све, биће веома важно бити најбржи јер не мислим да можемо имати једно заустављање мање од наших противника", закључује Алонсо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се