Судбина ВН Бахреина ускоро позната

Какав ће, коначно, бити епилог замршене ситуације око Велике награде Бахреина требало би да буде јасније наредне недеље када ће се састати Светски савет за ауто-мото спорт. Берни Еклстон инсистира да се трка, ако се за то створе објективни услови, одржи у неком од слободних термина.

Да ли ће Велика награда Бахреина бити вожена као део овогодишњег шампионата у Формули 1 знаће се за седам дана.

Трка на стази "Сакир" је требало да отвори овогодишњу сезону али је трка одложена, или како тврде други извори потпуно отказана, због нереда у овој држави.

Први човек Формуле 1 Берни Еклстон инсистира на томе да се трка, скоро по сваку цену, нађе у овогодишњен календару не одбацујући могућност да се трка одржи у току лета.

"Светски савет за ауто-мото спорт Светске аутомобилске федерације ће се састати следеће недеље и размотриће ситуацију. Разговарао сам са председником ФИА Жаном Тодом око проналаска новог датума за трку и обојица смо се сложили да одлука мора да буде донета пре почетка сезоне", рекао је Еклстон.

Упитан да ли би нека земља могла да "ускочи" и организује трку уместо Бахреина, Еклстон је рекао:

"Није нам потребна нека алтернативна трка у Европи или негде другде, већ нам је потребан Бахреин. Ако Принц одлучи да његова земља може да организује трку вратићемо се тамо. Мислим да би тимови могли да буду флексибилни и да пристану да трка буде вожена у току летње паузе, упркос високим температурама, јер бисмо на тај начин подржали ту земљу".

У календару Формуле 1 постоји тронедељна пауза у августу, током које сви тимови затварају своја седишта на две недеље. Ипак, изгледнија опција је да се трка у Бахреину одржи између трка у Индији и Абу Дабију, или Абу Дабију и Бразилу, у новембру. Уколико се Бахреин буде вратио у календар сезона би поново бројала 20 трка, што би представљало рекордан број када је Формула 1 у питању.

Познат по својим идејама, Еклстон је дао предлог како би трке могле да буду занимљиве.

"Одувек смо имали најзанимљивије трке по киши, па бисмо могли да је ‘направимо'. Постоје стазе које могу вештачки да се направе влажном, и такав сyстем би могао да се направи на великом броју стаза. Зашто онда не бисмо могли да учинимо да пада ‘киша' насред трке. На 20 минута или у последњих десет кругова? Можда бисмо дали упозорење два минута раније, а тако би узбуђење било гарантовано и били би исти услови за све", завршио је Еклстон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво