Кубица се повредио

Возач Формуле један из Пољске, Роберт Кубица, повредио се на релију у Италији, а његов Ф1 тим, Лотус-Рено је изразио забринутост јер Гран-при шампионат почиње кроз свега неколико недеља.

За сада не изгледа да ће Кубица који је 2010. био осми у светском шампионату Ф1, стартовати на првој овогодишњој трци, 13. марта у Бахреину.

Лотус је саопштио да је Кубица "имао јутрос удес при великој брзини док се такмичио у Релију Ронде ди Андора" и да је хеликоптером одвезен у болницу.

Извештај о повредама се очекује. Француски спортски ТВ-канал Еуроспорт је јавио да би Кубица могао имати фрактуру кука и многе друге повреде, могуће и фрактуру руке или ручног зглоба.

Италијанска новинска агенција АНСА је јавила да је аутомобил 26-годишњег возача 4,6 километара од старта релија, код Ђенове, излетео с пута и ударио у зид. Његов сувозач Јакуб Гербер (Јацуб Гербер) није повређен, саопштио је Лотус-Рено.

Требало је да ове године Кубица предводи тим Лотус-Рено у Ф1, уз Виталија Петрова из Русије, и бившег возача ХРТ Бруна Сену као трећег.

Ромен Грожан (Ромаин Гросјеан) који је возио за Рено 2009, такође је постављен за трећег возача, уз Сену.

За сада се не зна да ли ће Сена или Грожан преузети Кубицино место у Бахреину, ако се он не опорави до тада.

Кубица је прошле недеље у Валенсији, Шпанија, био најбржи на првој, тродневној пробној вожњи Ф1. Следећа је 10-13. фебруара у Хересу, такође у Шпанији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво