Вебер возио повређен

Аустралијски аутомобилиста Марк Вебер, члан фабричког тима Ред Була, возио је последње четири трке, овогодишњег Светског првенства Формуле 1, са сломљеним раменом, саопштено је у Лондону.

Аустралијски ас је фрактуру задобио у октобру, приликом пада са бицикла, после трке за Велику награду Сингапура.

Тридесетчетворогодишњи Вебер, који је у новембру 2008. године доживео прелом потколенице и рамена, у два инцидента на бициклу, у Тасманији, о последњој повреди писао је у књизи "Ап Фронт - 2010, А Сизон То Ремембер", која ће бити објављена у Аустралији овог месеца.

"У недељу ујутро, уочи трке у Сузуки, возио сам бицикл први пут после несреће у Тасманији 2008. Возио сам са добрим пријатељем. Изненада, он је пао испред мене, а ја нисам имао где него да паднем преко бицикла. На десном рамену претрпео сам повреду, коју зову 'скијашка фрактура', написао је Вебер у књизи.

Пре те повреде он је био први у генералном пласману првенства света, али је претрпео необјашњиви пад у форми и сезону је завршио као трећи, иза шампиона и тимског колеге Себастијана Фетела и возача Ферарија Фернанда Алонса.

Међутим, он за губитак шампионске титуле није окривио повреду рамена.

Занимљиво је да Вебер уопште није рекао шефу Ред Була Кристијану Хорнеру за повреду, за франктуру су знали само његов лични тренер Роџер Клири и шеф лекарског тима Међународне аутомобилске федерације (ФИА) Гари Хартстин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво