Срби пети у Бахреину

Сербијан рејсинг тим освојио је пето место у класи Супершток на ревијалној мото трци "6 сати Бахреина" и завршио сезону у ендјурансу.

Уз капитена Драгослава Перишића возили су Румун Јонут Мистоде и Бањалучанин Бојан Мајкић, који је заменио у постави Жељка Станичића. Мајкићу је ово била дебитанстка трка у престижном такмичењу.

Трка у Бахреину је позивна и тек наредне године биће у календару Светског купа и бодоваће се за шампионат. Све екипе које су пре седам дана учествовале у званичној трци "8 сати Дохе" допутовале су у Бахреин како би тестирале стазу.

Чланови Сербијан рејсинг тима у финишу трке заузимали су четврто место и чак се борили за подијум, али су кроз циљ ипак прошли као петопласирани.

На крају сезоне у Светском ендјуранс првенству у класи Супербајк титула је припала СЕРТ-у (Сузуки ендјуранс рејсинг тим) са 95 бодова, Болижер из Швајцарске је други са 90, а Јамаха Аустрија трећа са 60.

У Суперштоку најбољи је Керт 1 са 84 бода, следе Тим Моторс Ивентс са 58, Андалузија БМВ са 53, док Сербиан рејсинг тим у конкуренцији 32 екипе дели 19. место са 11 бодова.

- Морам да будем задовољан крајем сезоне, јер смо на почетку године имали доста проблема са мотором и повредама. Такође, нисмо били задовољни како нам Французи припремају мотор и морали смо да променимо механичаре и њиховог возача Полесоа. Сада са нашим снагама све боље функционише. Верујем да ћемо наредне године бити много бољи - каже Драгослав Перишић.   

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво