Алонсов плес по киши

Возач Ферарија Фернандо Алонсо победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Кореје и преузео водећу позицију у укупном пласману.

Херој Шпаније Фернандо Алсонсо избио је, две трке пре краја сезоне у Формули 1, победом у Кореји на чело генералног пласмана, пошто су његови директни ривали, возачи Ред Була Марк Вебер и Себастијан Фетел "потонули" у киши првог корејског "Гранд прија".

Вебер у Фетел су држали кључеве сезоне у рукама, али су одустајањем "пропустили" Алонса на чело генералног пласмана, изазвавши ерупцију одушевљења у Шпанији, која, после титуле светског првака у фудбалу, сада чека још један тријумф највећег националног хероја - невероватног Фернанда.

Алонсо је избио је на чело генералног пласмана са 231 бодом, 11 више од досадашњег лидера Вебера. У трку за титулу се, другим местом у Кореји, укључио и Луис Хамилтон који има 210 бодова и свега две трке до краја овогодишњег циркуса.

Трка у Кореји, после силниг проблема и чињенице да је стаза завршена у последњи час, је због лоше видљивости била прекинута после свега три круга. Киша је доцније престала, а "сејфти кар" се повукао са стазе после трећине од предвиђених 55 кругова.

Али пре него што се сребрни "мерцедес" склонио са стазе, одустао је Марк Вебер, у 46. кругу и други Ред Булов возач је испао из трке.

У том кругу га је претекао Алонсо, да би недуго затим експлодирао мотор Фетеловог болида, па је Ред Бул остао без пласмана и шансе да се примакне корак ближе титули.

Победом у Кореји, Алонсо је остварио 26. победу у каријери и укупно 215. за Ферари. Летећи Шпанац је овом победом избио на шесто место најбољих возача свих времена, иза Џекија Сјуарта, који има победу више.

Алонсо је, дакле, први у Кореји, Хамилтон други, Маса трећи, а ветеран Михаел Шумахер (Мерцедес ГП) био је четврти. Следили су га Роберт Кубица (Рено), Витантонио Лиуци (Форс Индија), Рубенс Барикело (Вилијамс), Камуи Кобајаши (Заубер), Ник Хајдфелд (Заубер) и Нико Хилкенберг (Вилијамс).

Прошлогодишњи шампион Џенсон Батон био је испод 10. места и није освојио бодове.

ПОРЕДАК ВОЗАЧА:

1. Алонсо 231
2. Вебер 220
3. Хамилтон 210
4. Фетел 206
5. Батон 189

ПЛАСМАН ТИМОВА:

1. Ред Бул 426
2. Мекларен 399
3. Ферари 374
4. Мерцедес ГП 188
5. Рено143

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара