Корејски циркус

Три године радова и 275 милиона долара било је потребно да се Јужна Кореја спреми за прву трку Формуле 1. Сви послови још нису завршени и стаза је још увек велико градилиште. Власници тимова скептични, Корејци "зацепили" цене свега.

Први човек Формуле 1 Берни Еклестон обећао је љубитељима ауто-трка прави спектакл на 5,6 километара дугој стази на којој ће се за викенд возити трка за велику награду Јужне Кореје, али продаја карата тече "ужасно" споро док су за спонзорисање овог спектакла слаб интерес показали и тамошњи индустријски гиганти.

Нова стаза, коју су Корејци већ прозвали "најбољом пистом у Азији", на којој може да се смести читавих 120.000 гледалаца, али је до сада продато тек око 60.000 улазница.

Организатор су "спремили" и око 38.000 хотелских соба, али се новинари који прате Формулу 1 жале како већина личи на собе у објектима који се најчешће изнајмљују на сат.

Управо због тога, екипа Вилијемса је одустала од хотела који се налази у близини стазе, па сада путују сат и по пре сваког тренинга.

"Пејсажем доминирају багери, шут и ђубре", пише Блик, али су организатори убеђени да ће до викенда све бити у савршеном стању.

Екипе имају проблем и са боксовима, чије изнајмљивање кошта 40.000 долара, плус још 20 хиљада за други спрат.

"Сви су одлучили да користе само доњи ниво", рекао је шеф Заубера Бет Зендер. "Једва чекам трке у Сао Паолу и Абу Дабију".


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара