ФИА одобрила стазу у Јужној Кореји

Трка за Велику награду Кореје одржаће се овог месеца, пошто је инспекција Светске аутомобилске федерације (ФИА) одобрила коришћење стазе за такмичење Формуле један.

Технички делегат ФИА Чарли Вајтинг био је у инспекцији у понедељак и уторак, а посебну пажњу обратио је на завршни слој стазе, који је постављен у Јеонгаму прошле недеље.

"Задовољавајуће је и издаћу дозволу преко Корејског савеза ауто-тркања (КАРА)", рекао је Вајтинг после инспекције.

Нове фотографије из ваздуха показују да су писта, велика трибина, пит и простор за аутомобиле завршени, али остатак стазе подсећа на градилиште.

Трка би требало да се одржи 24. октобра, а први болиди изаћи ће на стазу 22. октобра.

Шеф Формуле један Берни Еклстон изразио је крајем септембра сумњу да ће се трка одржати, а инспекција 21. септембра је отказана.

ФИА је морала да "развуче" своја правила да би одложила инспекцију, пошто би стаза требал да добије одобрење 90 дана пре датума одржавања.

Организатори су кривили лоше време за кашњење завршетка радова на стази која се гради на мочварној обали на југозападу Јужне Кореје.

До краја шампионата остале су још три трке. У конкуренцији возача тренутно води Марк Вебер из Ред Була, са 14 бодова предности у односу на тимског друга Себастијана Фетела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара