Шумахер се извинио Барикелу

Михаел Шумахер се извинио Рубенсу Барикелу због опасне вожење која је умало довела до несреће на трци за Велику награду Мађарске. Шумахер кажњен са десет места на наредној трци.

Возач Мерцедеса Михаел Шумахер признао је да је извео опасан маневар у дуелу са Рубенсом Барикелом на трци за Велику награду Мађарске и због тога се извинио возачу Вилијамса.

У саопштењу на свом сајту, седмоструки светски шампион Шумахер рекао је да је после одгледаног снимка схватио да је дуел био оштар и рекао да је заслужио казну. Он је истакао да није имао намеру да угрози Барикела и да му је жао што се возач Вилијамса није осећао безбедно.

Шумахер и Барикело су се на недељној трци у Будимпешти борили за 10. место и чини се да је немачки возач у покушају да спречи Барикела да га претекне, присилио Бразилца да се приближи бетонском зиду.

Барикело га је обишао и затим радио везом рекао екипи у боксу: "Ово је било ужасно".

Судије су после трке утврдиле да је Шумахер "недозвољено ометао" Барикела и због тога је Немац кажњен са десет места на старту наредне трке Формуле један за Велику награду Белгије.

Шумахер ће због казне на трци у Белгији, 29. августа, стартовати десет места лошије од резултата који оствари у квалификацијама.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се