Победа Вебера у Силверстону

Возач Ред Була Аустралијанац Марк Вебер победник је трке за Велику награду Британије, која је одржана на стази у Сиверстону, а вођство у генералном пласману задржао је Британац Луис Хамилтон.

Хамилтон је у Меклареновом болиду данас заузео друго место, са 1,3 секунде заостатка у односу на Вебера, а трећи је кроз циљ прошао возач Мерцедеса Немац Нико Розберг.

После десете трке у овогодишњем првенству света, Хамилтон се налази у вођству са 145 поена. Други је Џенсон Батон са 133, а трећи Вебер са 128 поена.

До треће победе у овој сезони Вебер је стигао захваљујући изванредном маневру на старту, када је успео да обиће клупског колегу Себастијана Фетела, који је кренуо са пол позиције.

Фетел је том приликом изашао са стазе и пробушио гуму, па је морао да оде у бокс и пао је на последње место. До краја је изванредном вожном успео да се пробије до седме позиције.

Гужву на старту искорисио је лидер у првенству света Хамилтон, који је кренуо са четврте позиције, али је одмах претекао Шпанца Фернанда Алонса, а потом и Фетела и избио на друго место. Два пута је покушао да пређе и Вебера, а када није успео, до краја трке је сигурно чувао другу позицију.

Актуелни шампион Батон кренуо је као 14 и уз доста искушења успео је да заврши трку на четвртом месту и сачува другу позицију у генералном пласману.

У шампионату света следи трка за Велику награду Немачке у Хокенхајму, која је на програму 25. јула.

Резултат трке за Велику награду Британије:

1. Марк Вебер (Аустралија, Ред Бул) 1:24,38,2
2. Луис Хамилтон (В. Британија, Мекларен) + 01,3
3. Нико Розберг (Немачка, Мерцедес) + 21,3
4. Џенсон Батон (В. Британија, Мекларен) +21,9
5. Рубенс Барикело (Бразил, Вилијамс) +31,4
6. Камуи Кобајаши (Јапан, БМW Заубер +32,1
7. Себастијан Фетел (Немачка, Ред Бул) + 36,7
8. Адријан Зутил (Немачка, Форс Индија) +40,9
9. Михаел Шумахер (Немачка, Мерцедес) +41,5
10. Нико Хулкенберг (Немачка, Вилијамс) +42,0

Генерални пласман

1. Хамилтон 145
2. Батон 133
3. Вебер 128
4. Фетел 121
5. Алонсо 98
6. Розберг 90

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво