Батон: “Болид се не може возити”

Шампион Формуле један, Џенсон Батон рекао је да се његов болид у Мекларену "не може возити", пошто је у квалификацијама за Велику награду Британије био тек 14.

"Јутрос се ауто стварно лепо понашао, али поподне се није могао возити. Чим сам ушао у њега. Не знам да ли сам изгубио притисак назад, али прилично је невозив ауто. Овај викенд је био превртљив кад је наш тим у питању, али то није нормално", рекао је Батон.

После траљавог наступа на тренингу у петак, инжењери Мекларена избацили су аеродинамичке додатке, који су се показали неефикасним, тако да је Батон очекивао бољи наступ у Силверстону.

Возач се, међутим, борио са аеродинамичким притиском и делује као да ће на стази код куће пропустити да се попне на подијум.

"Много тога треба да се уради на новим стварима и не би било исправно да их сада набрајам", рекао је Батон, чија је најнижа квалификациона позиција била 17, на трци у Малезији у априлу.

Ново предње крило једно је од 20 оригиналних унапређења које је задржано. "Много смо научили. Било је ризично, урадили смо то и не жалимо", рекао је шеф тима Мартин Витмарш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво