Читај ми!

ФИА одбила жалбу Ферарија и потврдила казну за Карлоса Саинца

Међународна аутомобилска федерација одбила је жалбу Ферарија на казну од пет секунди возачу Ферарија Шпанцу Карлосу Саинцу, који је на крају освојио 12. место на Великој награди Аустралије, преноси АП.

Саинц је другог априла на Великој награди Аустралије на стази Мелбурн парк у Сиднеју освојио четврто место, али је Шпанац добио казну од пет секунди пошто је после поновљеног старта у претпоследњем кругу ударио сународника Фернанда Алонса из екипе Астон Мартина.

АП подсећа да је трка завршена иза безбедносног возила, а Саинц је на крају остао без бодова, пошто је Велику награду Аустралије завршио на 12. месту.

Ферари је уложио жалбу, коју је ФИА данас одбила.

"Ферари није пружио значајан и релевантан нови елемент који није био доступан у време доношења одлуке у Аустралији. Разматрали смо чињеницу да се судар догодио у претпоследњем кругу. Услови на стази и гумама су нешто о чему је сваки такмичар морао да води рачуна и да се томе прилагоди. Саинц је прихватио ризик да ће као возач изгубити контролу над својим аутомобилом и да ће ударити другог возача. У овом случају тај ризик имао је за последицу судар који је Саинц изазвао, за који следи казна од пет секунди", наводи се у саопштењу ФИА.

Ферари је у саопштењу навео да је разочаран одлуком челника ФИА, али се додаје да ће признати казну за Саинца, који је тренутно пети у генералном пласману возача са 20 бодова.

Наредна трка у шампионату формуле 1 биће вожена 30. за Велику награду Азербејџана.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво