Читај ми!

Шумахер одлази у пензију

Седмоштруки светски шампион Михаел Шумахер је потврдио да ће се пензионисати по завршетку овогодишње сезоне Формуле 1. Мерцедес је већ најавио да ће Шумахера у следећој сезони заменити Луис Хамилтон, и иако је било шпекулација да би 43-огодишњи Немац могао прећи у Заубер, али је он данас јавно рекао да се повлачи заувек.

"Одлучио сам да се повучем на крају године. Осећам велико олакшање. Да сам желео, могао сам да останем. У неком тренутку је добро рећи збогом, иако сам још у стању да се такмичим са најбољим возачима. Не љутим се, у другачијим условима постигли би велики успех", рекао је Шумахер новинарима уочи трке за Велику награду Јапана.

Славни Немац је 2006. године одлучио да се пензионише, међутим 2010. се вратио на стазу, али је само једном успео да се попне на подијум.

"Без сумње нисмо остварили циљ и створили победнички тим у Мерцедесу, али понекад може више да се научи из пораза него победа. Када се све сабере могу да будем задовољан мојом каријером. Желим да се сконцетришем на остатак сезоне и уживам у тркама", додао је Шумахер.

Шумахер држи рекорд у броју шампионата и освојених награда Гранд при, са 91 победом. Каријеру је почео 1991. и освојио две титуле са Бенетоном и пет са Фераријем.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије