Борковић на крову Европе

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић прославио је данас у хрватском Бузету освајање титуле првака Европе у овогодишњем шампионату брдских трка у категорији савремених болида са ФИА хомологизацијом.

Борковић није успео да забележи девету победу од могућих десет у шампионату и тако на најбољи начин крунише једну од најуспешнијих сезона за српски аутомобилизам.

Члан Нисотек рејсинг тима је на последњој трци, пред око 15.000 гледалаца, имао проблема са гумама, па је на крају завршио на седмом месту са укупним временом од 5:50,359 минута.

Тријумфовао је Чех Оскар Бенеш за воланом Мицубишија, са временом 5:29,759.

Српски аутомоблиста је до титуле дошао још после трке у Швајцарској, јер је добрим вожњама током сезоне обезбедио недостижну предност. Управо због тога Борковић данас није морао да се такмичи, али се одазвао позиву организатора и љубитеља брзе вожње у Бузету и околини.

Град Панчево организоваће у уторак од 19 сати испред Скупштине града дочек за шампиона Европе.

Борковић је после освојених 12 националних шампионских титула, три Златне кациге и епитета најмлађег освајача Дијамантске кациге прошле године одлучио да се опроба на међународној сцени.

На крају прве сезоне био је трећи у генералном пласману брдског шампионата Европе, док је ове успео да тријумфује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије