Формула осваја Велику јабуку

Најбржи циркус на свету стигао је у најбржи град на свету. Возач Формуле један Дејвид Култард, за својом машином од 900 коњских снага, натерао је и иначе хладнокрвне Њујорчане да окрену главу када се провозао Линколн тунелом. Све ово је део промоције Велике награде Америке, која би требала да пстане редован део календара већ од јуна 2013. године.

Два километара дуг Линколн тунел, који пролази испод реке Хадсон и дневно превезе 120 хиљада аутомобила, затворен је у среду у раним јутарњим сатима како би се створио простор за Култарда и његов бивши Ред Бул тим да дају малу назнаку онога што нас очекује у, како је предвиђено, јуну 2013. године - Велику награду Америке.

„Пробна вожења служи да се скрене пажња света на Њу Џерси али и пажња Њу Џерсија на трке Формуле један", рекао је тим менаџер Ред Була Тони Буроуз.

Ово је иначе други пут да је Ред Бул стигао у ове крајеве како би промовисао предложену Велику награду Америке.

Осмишљена као урбана трка са сјајним погледом у виду Менхетна, трка би требала да се одржава у Њу Џерсију.

Дејвид Култард, победник укупно 13 трка у каријери, одвозао је болид кроз Линколн тунел, Либерти Стејт парк али и по деловима саме стазе.

Формула један никако није успевала да се устоличи на америчком континенту у претходних 20 година. Трке у Лонг Бичу, Лас Вегасу, Детроиту, Даласу и Финиксу нису испуниле очекивања.

У Ред булу и Формули један се надају да би овакве акције могле да загреју иначе, када је Формула један караван у питању, амбивалентну америчку публику.

Велика награда Америке, иако има подршку саме организације али и локалних власти Њу Џерсија и Њујорка, још увек није део званичног календара, односно није званична трка. Истини за вољу, трке Формуле један никада и нису званичне пре почетка сезоне, пре свега због евентуалног мешања локалне политике или других интереса.

Најновија трка у Америкци већ се пореди са оном у Монаку, пре свега због самог окружења али и потенцијалне атрактивности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара