Устанак због Формуле 1

Опозиција у Бахреину, после демонстрација, сузавца и жртава, тражи отказивање трке Формуле 1. Еклестон као Бан Кимун, шаље изасланика. За месец дана 35 жртава судара две стране.

Смрт још једног демонстранта у Бахреину подгрејала је захтеве тамошње опозиције да се откаже трка Формуле 1, али први човек Формуле, Берни Еклестон тврди да немири у тој држави ни на који начин неће утицати на распоред такмичења.

Еклестонова изјава уследила је свега дан пошто је у шиитском селу Слмабад убијен један од демонстраната, после чега су опозиционе групе затражиле да Формила 1 откаже трку, као што је то био случај прошле године, када је трка отказана због бруталног гушења демонстрација у Бахреину.

Ипак, Еклестон је у Бахреин упутио посебног изасланика, који је "анализирајући ситуацију у држави", установио да је та држава "безбедна, али да се ситуација мења због политичких притисака".

Активисти су појачали кампању вршења притиска на Формулу 1 да откаже такмичење у Бахреину, које је планирано за период од 20. до 22. априла на стази "Сахир", југозападно од Манаме.

Према резултатима независне истраге, 35 особа убијено је у немирима између средине фебруара и средине марта.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се