Старт из Мар дел Плате

Дакар рели на коме ће учествовати и један такмичар из Србије Габор Сагмајстер - почеће 1. јануара из аргентинског летовалишта на обали Атлантика Мар дел Плате.

Међу 465 посада поново ће бити један мотоциклиста из наше земље. Габор Сагмајстер четврти пут возиће најтежи рели на свету. Корпулентни Суботичанин већ три дана се налази у Аргентини и завршава последње припреме за старт такмичења.

- Допутовали смо у Буенос Ајрес у уторак и истог дана у амбасади Србије примила нас је Гордана Видовић. Наша амбасадорка и претходних сезона је организовала коктеле пре почетка и по завршетку Дакар релија и стварно смо веома срећни што је то учинила и ове године. Значи нам та подршка, јер ми смо дошли овде да представљамо Србију - истакао је Габор Сагмајстер.

У среду је Габор Сагмајстер преузео КТМ-ов мотор у месту Зарате око 100 километара удаљеном од Буенос Ајреса. У групи возача из истог тима са Мираном Становником из Словеније и Фердинандом Крајглом из Аустрије прешао 580 километара до Мар дел Плате у коме ће остати до 1. јануара.

- За разлику од претходне три године Дакар сада стартује у Мар дел Плати. Од обале Атлантика возићемо преко Анда до Пацифика у Чилеу и завршити такмичење у Лими, луци која се налази у Перуу. Биће веома тешко посебно у завршници. То су нови терени и кажу посебно захтевни. Али треба доћи до Перуа. Знам добро да нас чека много напора кроз Аргентину и Чиле. Међутим, ја сам спреман, мотор је спреман и можемо да кренемо - додао је стамени ас из Суботице.

Планирано је 14 етапа на стази дужине 8.364 километра. У петак ће бити технички преглед и верификација такмичара, у суботу је брифинг возача, у недељу стартује нова авантура. Слободан дан биће у Копијапу 8. јануара.

У Јужној Америци тек је почело лето, врућине су велике и "Дакаристе" чекају прави изазови. Посебно у околини Фјамбале у Аргентини и у пустињи Атакама у Чилеу.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара