Читај ми!

Затвор за возача Формуле 1

Бивши возач Формуле један Јарвилехто осуђен на 30 месеци затвора. Јарвилехто пијан возио глисер и ударио у мост, у несрећи погинуо његов пријатељ, који се налазио у чамцу. На суђењу изјавио да се не сећа ничега, јер је тих дана константно био пијан.

Фински суд изрекао је данас затворску казну бившем возачу Формуле 1 Јиркију Јарвилехтију, због изазивања несреће у којој је страдала једна особа.

Јервилехто је зарадио 30 месеци затвора, јер је прошле године изазвао несрећу када је у пијаном стању возио глисер и пуном брзином ударио о стуб моста, а том приликом је на лицу места погинио његов пријатељ.

Фински медији наводе да је глисер у тренутку несреће достигао брзину од 80 километара на час у уском каналу где је ограничење било свега пет километара на сат.

Јервилехто је одбацио оптужбе да је он био за воланом, али је истрагом утврђено супротно, због повреда које је задобио приликом инцидента. На суђењу је изјавио да се у несрећи "скоро удавио" и да се не сећа ничега јер је тих дана константно био пијан. Јервилехтов адвокат  је најавио жалбу.

Финац је возио Формулу један од 1989. до 1994. године, а 1995. у 2005. је био победник трке 24 часа Ле Мана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара