Читај ми!

Писторијус још није осигурао Лондон

Оскар Писторијус мораће до Олимпијаде у Лондону поново да истрчи А норму да би учествовао на ОИ. Уколико би се појавио у Лондону био би први параолимпијац који би се такмичио у олимпијској конкуренцији.

Јужноафрички атлетичар Оскар Писторијус који се такмичи уз помоћ протетских помагала јер су му ампутиране обе ноге, мораће до Олимпијаде у Лондону поново да истрчи А норму да би учествовао на Играма, саопштио је Олимпијски комитет Јужне Африке.

Писторијус је наступао на Светском првенству у Јужној Кореји где се равноправно надметао на 400 метара са осталим атлетичарима. Он је успео да се пласира у финалну трку у Даегуу коју је завршио као осми. Уколико би се појавио на Играма у Лондону био би први параолимпијац који би се такмичио у олимпијској конкуренцији.

Међутим, критеријум Олимпијске организације Јужне Африке захтева од свих такмичара да у одређеном временском периоду пред такмичење понове резултат А олимпијске норме да би били уврштенi у репрезентацију.

Писторијус је летос у Италији истрчао стазу од 400 метара за 45 секунди и седам стотинки што је за 18 стотинки брже од А норме чиме је изборио пласман на Светско првенство и Олимпијске игре. Да би био уврштен у тим своје земље за Олимпијаду мораће пред такмичење да понови резултат бољи од 45,25 секунди.

Из Олимпијске организације Јужне Африке саопштено је да иста правила важе за све спортисте јер земља жели да избегне да је представљају спортисти који једном остваре добар резултат, али нису у стању да покажу једнако добру форму на самом такмичењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се