Читај ми!

Болт освојио Загреб

Светски рекордер у трчању на 100 метара Јамајчанин Усеин Болт очекивано је победио на митингу у Загребу у времену 9,85 секунди, што је његов најбољи резултат ове сезоне.

У занимљивој трци на традиционалном "Меморијалу Ханжековић" првих 50 метара у вођству је био Ким Колинс из Сент Китса и Невиса, али је Болт "повукао" у завршници и без проблема први прошао кроз циљ.

"Лоше сам стартовао. Нисам у потпуности задовољан, јер сам мислио да ћу трчати брже, али добро. Ипак, овде нисам био само због трке, већ и да се забавим са свима који су дошли да нас гледају и мислим да смо у томе успели", изјавио је најбржи човек данашњице.

Колинс је на крају истрчао 10,01 секунди, док је треће место заузео Ричард Томпсон (Тринидад и Тобаго) резултатом 10,03 секунди.

Досадашњи рекорд митинга износио је 9.92 секунде. Болт држи светски рекорд на 100 метара са временом 9.58 секунди који је поставио у Берлину 2009. године.

Митинг у Загребу окупио је бројна позната имена светске атлетике. Светски рекордер Кубанац Дајрон Роблес победио је на 110 метара препоне (13,00), Американац Лешон Мерит на 400 метара (45,22), Американка Кармелита Џетер на 100 (11,00), Рускиња Ана Чичерова у скоку у вис (2,00), Аустралијанка Сали Пирсон на 100 препоне (12,68), Американац Ризи Хофа у бацању кугле (21,73), Јамајчанка Новлен Вилијамс-Милс на 400 метара (50,31), а Рускиња Олга Зајцева у скоку у даљ (6,73).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара