Читај ми!

Атлетика за боље сутра

Српски атлетичари који су ушли у финала на недавном Светском првенству у јужнокорејском Даегу, сложили су се да је на Олимпијским играма у Лондону 2012. могуће остварити још бољи резултат.

Министарка за омладину и спорт у Влади републике Србије Снежана Самарџић Марковић честитала је нашим атлетичарима и додала да тај спорт заслужује бољи статус него што има тренутно. Наступ десетобојца Михаила Дудаша на Светском првенству је до последњег тренутка био под знаком питања.

"После Европског првенства за млађе сениоре, где сам узео бронзану медаљу, сматрао сам да можда треба да прекинем сезону због могућих повреда и да се што пре спремим за Олимпијске игре, али сам решио да се не одмарам, него да одем на СП - па шта буде буде", рекао је Дудаш на конференцији за медије у Београду.

Дудаш је ипак отишао на СП и освојио шесто место у десетобоју. "Како сам почео такмичење тако је ишло све боље и боље, како су дисциплине ишле. Знао сам да сам спреман, али не и за 6. место, што је за мене успех као да сам узео медаљу. Надам се још вишим пласманима", закључио је Дудаш.

Представница Србије у троскоку Биљана Топић истакла је да су сви атлетичари спремни да се одрекну приватног живота зарад доброг резултата. "Надам се да је ово смерница да нас јавност подржи, јер смо сви били тако близу медаљи. Знам колико ме је мало делило од постоља. Ситнице су ме одвојиле од сна. На правом смо путу за велики успех", рекла је Топићева која у каријери има два четврта места, на СП и Европском првенству.

Бацачица диска Драгана Томашевић била је седма у финалу. "Остварили смо веома леп резултат. Наставили смо континуитет улазака у велика финала. Ово пуно значи за Србију јер се много разликујемо од осталих нација по много чему. У право време и на правом месту смо остварили А норму за Лондон", истакла је Драгана Томашевић, која је остварила резултат од 62,48 метара.

Бацач кугле Асмир Колашинац остварио је резултат 19,84 метара што га је поставило на 11. место. "Свет мора да рачуна на нас на ОИ у Лондону. Могло је и морало је боље, али надам се да у будућности нећу разочарати, да нећу ући само у финале већ се борити за медаљу", рекао је Колашинац.

Председник Атлетског савеза Србије најавио је изградњу дворане која ће допринети бољем развоју атлетичара и бољим резултатима. "Српска атлетика је постигла највећи успех до сада. На добром смо путу да убудуће освајамо медаље. Налазимо се пред изградњом атлетске дворане у склопу Војне академије и у завршној смо фази изградње атлетске стазе у Ужицу", казао је Јевросимовић.

Генерални секретар АСС Слободан Бранковић рекао је да ће Савез учинити све како би атлетичарима створио још боље услове за тренинг и развој. "Наши такмичари су имали страховиту конкуренцију у свим дисциплинама. Видео сам да можемо више. После седам финала прошле године и ова четири, следеће године на ЕП у Хелсинкију требало би да се наши такмичари боре за више медаља", казао је Бранковић.

Министарка за омладину и спорт у Влади републике Србије Снежана Самарџић Марковић честитала је нашим атлетичарима и додала да тај спорт заслужује бољи статус него што има тренутно.

Европско првенство у атлетици одржаће се у главном граду Финске Хелсинкију од 27. јуна до 1. јула 2012. године, док ће се атлетско такмичење на Олимпијским играма у Лондону одржати од 3. до 12 .августа исте године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара