Читај ми!

Важно је учествовати

На Светском атлетском првенству у јужнокорејском Даегу у петак је оборен још један рекорд. Спринтер из Америчке Самое, Согелау Тувалу, званично је постао најспорији тркач на 100 метара. Овај дебељушкасти момак је деоницу претрчао за невероватних 15,66 секунди.

Важно је учествовати, то је мото 17-годишњег спринтера из Америчке Самое, Согелау Товалуа, који је прошлог петка постао и званично најгори тркач на 100 метара у историји атлетике.

Овај дебељушкасти момак, који је сплетом невероватних околности доспео на Светско атлетско првенство које се одржава у јужнокорејском Даегу, постао је нови миљеник публике.

Када је пред почетак квалификационе трке на 100 метара камера дошла до Товалуа, људи су вероватно помислили да је неки бацач кугле промашио део борилишта. Али када су видели да се овај момак спрема да потрчи нико није знао шта да очекује.

Ипак, довољна је била само једна секунда од старта да свима буде јасно да ће Тувалу истрчати трку која ће ући у легенду. Овај момак је потрчао као метак, ноге су радиле као воз, додуше не онај брзи, већ сличан онима са српских железница, али није се предавао, иако је после десет претрчаних метара гледао како за осталим тркачима заостаје 40 метара.

На крају, са временом 15 секунди 66 стотинки, Тувалу је ушао у легенду као спринтер који је истрчао најспорију трку на 100 метара у историји светских првенстава.

Када га је француски новинар после трке питао да ли се надао да ће једног дана учествовати на Светском првенству, Тувалу је одговорио: "Веровао сам у себе и остварио свој сан".

Иначе, овај симпатични момак признао је да се за светско првенство спремао месец дана и да је тренирао четири сата дневно.

Ако се неко пита како се дебељушкасти спринтер уопште пласирао на овакав догађај, треба да буде јасно да Светска атлетска федерација од малих држава не тражи испуњавање стандардних норми. А Америчка Самоа, острвце у Пацифику, са нешто више 60.000 становника спада у ту категорију.

Међутим, није само Тувалу спринтер који је поставио бизаран резултат. У сећању љубитеља атлетике остао је његов земљак и Тревор Мисипака који је 2001. године на Светском првенству у Канади на 100 метара трчао 14,28 секунди.

Тај резултат Мисипаке не треба да зачуди, јер је тада имао чак 135 килограма. Није ни чудо што је одустао од атлетике и каријеру наставио као играч америчког дворанског фудбала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара