Читај ми!

Донација ИААФ у реквизитима

Атлетски савез Србије добиће прву пошиљку атлетских реквизита за најмлађе, поклон Међународне атлетске федерације. Ради се о пројекту који ИААФ промовише већ десетак година широм света под називом "Дечја атлетика".

ИААФ већ десетак година широм света под називом 'Дечја атлетика' помаже школски спорт. Циљ акције je  да се деци која су кренула у школу приближи атлетика, навео је генерални секретар АСС Слободан Бранковић.

ИААФ је на том пољу урадио доста, па је дечјем узрасту прилагодио препоне, копља, кугле, диск, доскочиште за скок у вис. Изгледа лепо и атрактивно", каже Бранковић и додаје да је то резултат разговора са председником ИААФ-а Ламином Дијаком, на тему развоја школске атлетике и финансијске подршке изградњи атлетске дворане у Србији.

Бранковић је изразио наду да ће представници Савеза од јесени обићи десетак, можда и двадесет основних школа и поделити ове комплете.

"Обезбедићемо финансијска средства за набавку ових реквизита и на тај начин атлетику враћамо у школе. Јер, основа физичке културе су управо атлетика, гимнастика и пливање. Здравље једне нације огледа се у квалитету и бављењу атлетиком", рекао је Бранковић.

"Сигуран сам да ћемо уз помоћ Министарства омладине и спорта и Министарства просвете успети да стотинак школа опскрбимо са атлетским реквизитима у наредних 4-5 година. Очекујем да наши малишани крену стопама Оливере Јевтић, Драгутина Топића, и да атлетика поново постане један од основних спортова у Србији", закључио је Бранковић.

Бранковић је рекао да је са Министарством просвете иницирана изградња атлетских стаза у основним школама у Смедереву, Врању и у Пазови. Требало је и у Нишу, али се због недостатка земљишта одустало од тог плана.

"Препознали смо велики ентузијазам код председника АК Смедерево и код градоначелника, што је почело да даје резултате. Смедеревска атлетичарка је из Турске донела једну од две медаље за Србију. То је оно што Атлетски савез Србије мора да подржи", рекао је Бранковић, који је у Смедереву присуствовао конференцији за новинаре, организованој поводом освајање бронзане медаље младе смедеревске атлетичарке Оље Николић на Европском олимпијском фестивалу младих (ЕYОФ) у турском Трабзону.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара