Читај ми!

Болт руши и Пауела

Актуелни светски рекордер у скоку у даљ Американац Мајк Пауел оценио је да би најбржи човек свих времена на 100 и 200 метара Јамајчанин Усеин Болт могао да обори и његов рекорд од 8,95 метара.

Сада четрдесетседмогодишњак, Пауел је рекорд у скоку у даљ поставио 1991. године на првенству света у Токију, када је скоком од 8,95 метара надмашио за пет сантиметара дотадашњу "границу снова" Боба Бимона.

"Болт има све предиспозиције да постане један од најбољих скакача у даљ, али мора да сачека да прођу Олимпијске игре у Лондону 2012. како би се опробао у новој дисциплини", рекао је Пауел. "Препознао сам Болтов таленат 2009. године за време првенства света у Берлину, када смо се срели и поразговарали о могућностима да се он евентуално опроба у скоку у даљ", рекао је Пауел.

Он је нагласио да би Болт, "уз одговарајући тренинг", врло брзо премашио и актуелни светски рекорд.

"Болт би могао да скочи тако далеко да је то просто незамисливо", рекао је Пауел. Он је, ипак, напоменуо да не би саветовао Болту да уводи нову дисцплину пре Игара у Лондону "како не би смањио брзину у спринту".

"Уколико почне са тренингом у скоку у даљ, то ће смањити његове брзинске способности за трке на 100 и 200 метара. Још увек је млад за скокове, који захтевају напор целог тела - ледја, колена, стопала..", рекао је Пауел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво