Читај ми!

Јака конкуренција на Београдском маратону

Српска атлетичарка Оливера Јевтић оценила је да ће конкуренција на Београдском маратону ове године бити жестока и додала да јој је највећа жеља да временски услови буду повољни за трчање.

Јевтић, која ће сутра десети пут трчати на Београдском маратону, истакла је да ће јој најнеугодније противнице бити такмичарке из Етиопије, Кеније и Румуније.

"Можда није добро када домаћи представници освајају највиши пласман на маратону јер се то онда тумачи као оцена да организатор није успео да доведе реномиране госте. Чињеница је, међутим, да је иза мене доста успеха у каријери и да имам чиме да се похвалим", поручила је Јевтић, којој ће маратон у Београду "заузети централно место у припремама за шампионат света у јужнокорејском Даегуу".

Она је напоменула да је увек истицала да ће трчати последњи пут булеварима и улицама Београда, али до сада није испуњавала то обећање.

"Организатори увек успеју да ме разувере и натерају да се надмећем у граду који много волим и који ми пуно значи у каријери", рекла је Јевтић на конференцији за новинаре у Градској скупштини.

Једна од најквалитетнији иностраних такмичарки у полумаратону, Кенијка Лидија Матате Нијели слично као и најбоља српска атлетичарка има само једну жељу пред почетак сутрашње трке - да време буде пријатно за учеснике.

"Главни циљ биће ми да поправим свој најбољи резултат", нагласила је Нијели, која је деоницу дугу 21 километар трчала у Београду пре две године.

Етиопљанин Фред Гебреселасије Сегаје има разлога за оптимизам пред наступ у престоници Србије, с обзиром да је њего најбољи резултат за више од минут бољи од стандарда београдске стазе.

"Борићу се и покушати да трчим испод два сата и десет минута", био је кратак у најави маратона Сегаје.

Помоћник градоначелника Београда Александар Шапић подсетио је да су становници главног града у прошлогодишњој анкети сврстали маратон међу три најзначајнија догађаја, уз Сајам књига и тениски турнир Србија опен.

"Маратон је сваке године све већа и озбиљнија манифестација. Свесни смо колико његов развој утиче и на углед Београда", закључио је Шапић, који ће сутра наступити у полумаратону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара