Читај ми!

Благе казне за Тану и Кентериса

Грчки атлетичари Костас Кентерис и Катерина Тану неће добити максималне казне ако буду осудђени за кривоклетство.

Спринтери Кентерис и Тану оптужени су да су уочи почетка Олимпијских игара 2004. године у Атини лажирали саобраћајну несрећу, јер су желели да избегну допинг контролу.

Према оптужби за кривоклетство они би могли да добију затворску казну до пет година, али је јавни тужилац Јоргос Петру затражио од суда да добију блаже казне, ако буду оптужени.

Он је рекао да је њихов тренер Кристос Цекос одговоран за лажирање мотоциклистичке несреће.

"Господин Цекос је организовао инцидент... Тренер је као отац спортистима и он је одговоран за њих. Тврдње да се несрећа догодила морају бити одбачене као неосноване. Саобраћајна полиција је извршила увиђај и није пронашла доказе који би потврдили причу.

Нису пронашли остатке мотора, уље - несрећа се није ни догодила", рекао је Петру.

Тану (36) је 28. марта пред судом изјавила да није крива. Кентерис (37) се није појавио на суду, него је преко свог адвоката негирао кривицу.

Суђење грчким атлетичарима почело је у јануару после четири године одлагања.

Катарина Тану освојила је сребрну медаљу у трци на 100 метара на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, а Кентерис на истом такмичењу златну медаљу у трци на 200 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара