Aмела 32. на Свестком првенству

униорска репрезентативка Србије у атлетици Амела Терзић заузела је 32. место у трци на 6.000 метара на шампионату света у кросу, који се одржава у Пунта Умбрији.

Победница трке, у којој су учествовале 92 такмичарке, је Кенијка Фет Чепнгетих Кипјегон. Она је кроз циљ прошла у времену 18 минута и 53 секунде. Сребрна медаља припала је Етиопљанки Џенет Јалу, док је "бронза" отишла у руке њеној сународници Аземри Гебру.

Селектор репрезентације Србије Драгиша Кузмановић оценио је наступ једине наше представнице на шампионату у Шпанији као "веома успешан".

"Морамо бити задовољни пласманом Терзић, с обзиром да је конкуренција била изузетно жестока. Атлетске велесиле попут Кеније, Етиопије и САД по правилу увек 'пуцају' на највиши пласман у кросу", напоменуо је Кузмановић.

Он је приметио да су само четири такмичарке из Европе биле боље од Терзић и додала да су, за разлику од наше представнице, многе њене конкуренткиње из Европе имале одлично спроведене припреме у оптималним временским условима.

"Терзић ће се се још две године такмичити у јуниорској конкуренцији и зато сматрам да је њен наступ у Пунта Умбрији изузетно драгоцено искуство за наставак каријере", закључио је Кузмановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се