Завршен маратон у Риму

Кенијац Диксон Киптоло Чумба и Етиопљанка Фајре Хивот Дадо, победници су маратона који је одржан у Риму.

Чумба је до тријумфа дошао у времену два часа, осам минута и 44 секунде. Он је успео да надмаши конкуренте из комшијске Етиопије - другопласираног Амду Сираја Гену (2:09,20 ) и Давита Шамија Абдулахија (2:09,41 ), који је завршио на трећем месту.

У женској конкуренцији сва три места на победничком постољу освојила представнице Етиопије. Победница Дадо је стазу дугу 42,195 километара претрчала за два сата, 24 минута и 13 секунди. Иза ње кроз циљ су прошле Гојтетом Тезема (2:26,21 х)и Кебебуш Хајле (2:27,39).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се