Балканско првенство

Крагујевац престоница кроса

Атлетичари Балкана налазе се у Крагујевцу где их очекују велике борбе за одличја. На програму је шест трка у категоријама јуниора, јуниорки, млађих сениора, млађих сениорки, сениора и сениорки. Првенство Балкана у кросу биће одржано у суботу у Крагујевцу уз учешће атлетичара из Албаније, БиХ, Бугарске, Грчке, Македоније, Црне Горе, Румуније, Турске и Србије.

Наши репрезентативци прихватају улогу фаворита и надају се одличним резултатима. Србију ће представљати најјачи тим, тако да ни резултат неће изостати како у појединачној, тако и у екипној конкуренцији. Церемонија отварања Првенства Балкана у кросу почиње у 10:30 сати на крагујевачком Хиподрому.

"Задовољство нам је што смо поново домаћини балканског шампионата. Свим учесницима пожелео бих срећу, а посебно сам захвалан Оливери Јевтић и њеном тренеру на одлуци да наступе у Крагујевцу, чиме још више доприносе афирмацији атлетике у овом граду, истакао је помоћник градоначелника Крагујевца задужен за спорт Јован Павловић-Бојаџи.

Селектор Драгиша Кузмановић истакао је да ће сутра у Крагујевцу Србију представљати најјачи тим и да се нада високом пласману, како у појединачној, тако и у екипној конкуренцији.

"У последњем тренутку сам одлучио да уместо повређеног Немање Церовца у трци јуниора стартује члан АК Рашка Милош Пендић. Желимо да освојимо што више медаља и остваримо добре резултате", истакао је Кузмановић, захваливши граду Крагујевцу на свим ресурсима које су пружили у организацији 55. првенства Балкана у кросу.

Најбоља српска атлетичарка Оливера Јевтић вратила се из Кеније где је провела месец дана на припремама.

"После победе 2004. године на Балканском кросу, окренула сам се маратонском тренингу и нисам очекивала да ћу икада више трчати на овом шампионату. Чињеница да се Балкански крос ове године одржава у нашој земљи, као и добре припреме у Кенији, утицали су на моју одлуку да сутра браним боје Србије у трци на осам километара истакла је Јевтићева.

Јуниорска вицешампиока Европе Амела Терзић навела је да је добро тренирала и да је спремна за сутрашњи крос.

"За Крагујевац ме везују лепе успомене. Често смо се у овом граду припремали уочи великих међународних такмичења. Даћу свој максимум и надам се да ће то бити довољно да се нађем у борби за неко од одличја истакла је Терзићева.

Посебно мотивисан је члан Радничког из Крагујевца Дарко Живановић.

"За мене је посебно значајан наступ за репрезентацију. Имам позитивну трему јер ћу сутра трчати пред домаћом публиком. С нестрпљењем очекујем почетак такмичења и надам се да ћу успети да се умешам у борбу за медаље истакао је Живановић.

На програму је шест трка у категоријама јуниора, јуниорки, млађих сениора, млађих сениорки, сениора и сениорки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се