Два национална рекорда

На атлетским такмичењима овог викенда, представници Србије постигли су значајне резултате, а оборена су и два национална рекорда.

Члан новосадске Војводине Михаил Дудаш победио је у седмобоју на дворанском митингу у Будимпешти освојивши 5.867 бодова, што је за 158 бодова бољи резултат од његовог досадашњег државног рекорда (5.709).

Ивана Петковић из земунске Младости оборила је јуниорски рекорд Србије на 60 метара с препонама, надметањем у петобоју, а постигла је резултат 8,72 секунде.

Марина Мунћан је тријумфовала на 1.500 метара на митингу у Бостону, резултатом 4 минута 45 секунди 54 стотинке, док је Татјана Митић у Софији претрчала 60 метара за 7,42 секунде, само две стотинке спорије од норме за Париз.

Прво такмичење ове године имала је Ивана Шпановић. Опробала се на 60 метара с препонама у Будимпешти и победила резултатом 8,70 секунди.

Биљана Топић требало је да скаче први пут од 2009. године, али је митинг у Атини одложен због недостатка средстава да се хала загреје за такмичење, пренео је Атлетски савез Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се