Болт са Марлијем на леђима

Спринтер са Јамајке Јусеин Болт трчаће на Олимпијским играма у Лондону 2012. године носећи опрему са ликом легендарног музичара и земљака Боба Марлија.

Светски рекордер на 100 и 200 метара, као и комплетна репрезентација Јамајке носиће опрему коју је дизајнирала ћерка тог реге великана, Седела Марли.

"Сви обарамо рекорде. Марлијеви. Болт. Легендарно", рекао је Болт.

Марлијева је прва ћерка Боба и Рите Марли. Она је певачица, писац и модни креатор. За посао дизајнирања спортске опреме атлетске репрезентације Јамајке ангажовала је компанија Пума, спонзор тима.

"Не могу да замислим бољу особу да дизајнира нашу опрему на Играма од Седеле. Пума је ту у праву... што нас повезује са легендарним Јамајчанином. Биће ми врло инспиративно да трчим са том енергијом око себе", рекао је Болт.

Болт је оборио рекорде на 100 и 200 метара на Олимпијади у Пекингу 2008. године, а онда је урадио исту ствар 2009. на Светском првенству у Берлину. Он је тренутно најпопуларнији живи становник Јамајке.

"Бити са Јамајке на првом месту, бити Марли на другом, а онда бити у могућности да обучем не само Јусеина, него цео тим, то ме чини поносном", рекла је Марлијева. Њена инспирација за опрему биће музика, различите културе, али и Јамајка из седамдесетих и осамдесетих година. "Желим да спојим стару и нову Јамајку. На стази би требало да се сретну Грејс Џонс и Боб Марли, а у пољу ће горети", рекла је Седела Марли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара