Атлетском савезу 35 милиона динара

Министар омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић потписали су уговор о финансирању програма Савеза у 2011. години у вредности од 35 милиона динара.

"Министарство је захваљујући добрим резултатима донело одлуку да повећа средства намењена програму финансирања 'краљице спорта'. Такође, биће одвојена средства и за стипендије, као и за кампове перспективних атлетичара", истакла је ресорни министар у седишту компаније "Комтрејд".

Она је напоменула да је Европска атлетска конвенција, одржана прошле године у Београду у организацији АС, "од изузетне важзности не само за нашу атлетику и спорт уопште, већ и за промоцију земље".

"Атлетски резултати јесу важни, али ништа мање нису значајне ни манифестације којима се подиже углед наше атлетике, спорта и земље у целини", тврди Самарџић-Марковић.

Председник АС је задовољан што је атлетика добила статус који јој, како сматра, "припада као једном од најзначајнијих базичних спортова".

"Задовољни смо због чињенице да је Министарство ове године издвојило више средстава за атлетику", закључио је Јевросимовић, који је озваничио и спонзорску сарадњу са компанијама "Телеком Србија", "Јат ервејз" и "Политика".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара