Почиње 44. Бели крос

Међународна атлетска манифестација 44. Бели крос биће одржана 30. јануара на стази у Кошутњаку уз учешће око 800 тркача из седам земаља, најавили су организатори традиционалног такмичења.

Директор и оснивач Белог кроса Брана Радовић истакао је да је крос наша најуспешнија атлетска дисциплина, која је донела Србији и највећи број медаља на првенствима Европе.

"Сви освајачи медаља на европским шампионатима били су и учесници Белог кроса. Ово такмичење је истовремено и извор мотивације деце и омладине за бављење спортом", рекао је Радовић на конференцији за новинаре у Градској скупштини.

Директор Републичког завода за спорт Србије Јасминко Поздерац најавио је за идућу годину изградњу атлетског стадиона на месту одржавања Белог кроса.

"Бели крос је својим дугогодишњим успешним постојањем значајно утицао на развој наше атлетике", истакао је Поздерац.

Помоћник градског секретара за омладину и спорт Немања Радовић истакао је да је Бели крос пример свим манифестацијама које се одржавају у нашој земљи.

"Ово такмичење је најбоља припрема атлетичара за предстојећу сезону у кросу", рекао је Радовић.

"Бели крос" стартује у недељу у 10 сати надметањем припадника војске и полиције, а главна трка сениора на 8.000 метара заказана је за 12 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво