Читај ми!

Отворено Светско првенство у кросу у "Парку пријатељства" на Ушћу

Светско првенство у кросу званично је отворено интонирањем химне Србије "Боже правде" у Парку пријатељства у Београду.

Светско првенство у кросу званично је отворио министар спорта Зоран Гајић, који је похвалио организацију савеза и подржао промоцију спорта као најбољег и најздравијег приступа за данашњу омладину.

Председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу поручио је на отварању да крос има посебно место у атлетици.

"Задовољство је бити овде на 45. издању Светског првенства у кросу. Као председник Светске атлетике, част ми је да поздравим све учеснике, званичнике и гледаоце на овом престижном догађају.”

”Трчање у кросу има посебно место унутар атлетике, служи као кључни пут за издржљиве атлете, како јуниоре тако и сениоре, да покажу свој таленат и изграде каријеру.”

“Данас смо привилеговани да сведочимо неким од најталентованијих светских атлетичара како се такмиче за славу не само на овом првенству, већ и за пожељна места на надолазећим Олимпијским играма у Паризу и другим првенствима током године", изјавио је Коу.

Додао је да посебну захвалност дугује Српском атлетском савезу.

"Ништа од овога не би било могуће без подршке наших добављача и партнера у светској атлетици, чији су доприноси непроцењиви. Свим атлетичарима желим најбољу срећу на овом свечаном догађају. Нека вас инспиришу и очарају својим изузетним наступима. Хајде да се сви заједно окупимо да прославимо дух атлетике и сведочимо тријумфу људског напора. Хвала вам, и нека игре почну", рекао је Коу.

Председник Организационог одбора за Светско првенство у кросу Слободан Бранковић рекао је да посао реализације није био лак.

"Част ми је и задовољство што стојим овде пред вама, јер сам поносан на свој тим који је у најкраћем могућем року икада, за само шест месеци успео да организује СП у кросу. Посао није био лак, али ова нумера која је претходила мом говору, немогућа мисија, одабрана је управо с разлогом, јер је мој тим урадио баш то. Немогуће је постало могуће, ја сам поносан и захвалио бих се онима који су заслужни за овај подухват", рекао је Бранковић.

Истакао је да се пре свих захваљује председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Републике Србије и Граду Београду који је дао на располагање све своје службе, својим менаджерима и њиховим сарадницима, спонзорима и волонтерима.

"Такмичарима желим добре резултате, а свима осталима да уживају у овом прелепом парку који је тесан", поручио је Бранковић.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво