Читај ми!

Нови рекорд у броју учесника на Београдском маратону који стартује за месец дана

До почетка 37. "Београдског комтрејд маратона" остало је месец дана, саопштили су организатори. Према речима организатора постављен је нови рекорд у броју учесника, а први пут у историји броја тркача ће бити увећан за чак 20 одсто.

Предстојећи Београдски маратон је већ и пре старта почео да поставља серију нових рекорда.

"За најмасовнију међународну спортску манифестацију у нашој земљи и догађај са статусом од посебног значаја за Град Београд и највишег националног интереса за Републику Србију, већ сада са сигурношћу може да се каже да ће ове године оборити рекорде по многим параметрима, али и додатно унапредити бројне организационе сегменте", саопштили су организатори.

Према речима организатора већ сада је надмашен рекорд по броју учесника, с обзиром да је пријављено више од 11.500 тркача.

"План је да ускоро затворимо пријаве, чиме бисмо број учесника заокружили на укупно 12 хиљада. Први пут у историји Београдског маратона унапред ће бити испуњена квота учесника, а имаћемо повећање броја тркача за чак 20 одсто", објаснио је директор Београдског маратона Дарко Хабуш.

"Веома нас радује да за све наше трке влада све веће интересовање. То је потврда да тркачкој заједници у читавом региону на стазама пружамо јединствен доживљај. Можемо да најавимо да ћемо ове године имати и изузетно квалитетне елитне трке. Долази нам рекордан број елитних тркача, који се и по квалитету издвајају као никада пре", додао је Хабуш.

Он је навео да се нада да би 28. априла могао да буде оборен рекорд Београдског маратона.

"На улицама Београда очекује се велики окршај такмичара из Кеније и Етиопије и сви се надамо да би 28. априла могао да буде оборен рекорд Београдског маратона, који је постављен још 2006. године и који износи 2:10:54. Међу пријављеним атлетичарима су тркачи који су способни да трку на 42 километра заврше у времену два сата и седам минута", рекао је Хабуш и нагласио да ће међу учесницима бити и најбољи маратонци из Србије и региона, с обзиром да ће ове године трка на 42 километра уједно бити државно првенство и Шампионат Балкана у маратону.

Он је најавио да ће већ од самог старта трка бити приметне новине у организацији.

"Стартови за све трке биће раздвојени. Почетак маратонске трке заказан је за осам часова, полумаратонци стартоваће у 9.30, а трка на 10 километара почеће у 11 часова. Трка задовољства стартоваће у 13 часова. То је учињено по угледу на велике светске маратоне из више разлога. Пре свега због повећаног броја учесника, како бисмо растеретили не само стартну линију, већ и окрепне станице чиме ћемо у великој мери елитне трке учинити ефикаснијим и са организационе стране омогућити све услове за обарање рекорда стазе", објаснио је Хабуш.

Први човек Боградског маратона најавио је и долазак угледних гостију из света трчања који ће бити учесници Спортског форума који ће се другу годину узастопно одржати у склопу Београдског маратона.

Новина је и да ће се целокупан музичко-забавни програм за све посетиоце и учеснике ове године одржати на Тргу Републике. Такође, Хабуш је посебно нагласио да је Београдски маратон још више посвећен друштвеној одговорности.

"Кроз Фондацију 'Хероји Београдског маратона' још једном смо на најефикаснији могући начин конкретизовали нашу хуманитарну активност. У циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом, што је један од основних постулата у раду Фондације, обезбеђен је хуманитарни СМС број - 3023, који је у функцији од првог марта. Слањем СМС поруке са садржајем хероји на 3023 донира се 200 динара, а приход је намењен управо побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом", закључио је Хабуш.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво