Читај ми!

Србија са 13 такмичара на Светском првенству у кросу у Београду

Селектор српске атлетске селекције Един Зуковић саопштио је списак од 13 такмичара који ће представљати Србију на Светском првенству у кросу које се одржава 30. марта у Парку пријатељства у Београду.

Остало је још осам дана до старта СП које ће окупити више од 600 тркача из 50 земаља света. Селектор Зуковић упутио је позив репрезентативцима, а окупљање је заказано за 28. март у Београду.

У конкуренцији јуниора Србију ће на овом планетарном такмичењу представљати Алдин Ћатовић, Сергеј Костић, Вељко Васиљевић, Кабир Зиљкић, Саима Мурић, Мејра Мехмедовић, Наталија Грујић, Ленка Николић и Јана Рајић. У конкуренцији штафета 4x2000 метара боје Србије браниће Елзан Бибић, Никола Раичевић, Теодора Симовић и Милица Томашевић.

Србија је спремна за светски скуп најбољих тркача на планети, међу којима ће бити и актуелни олимпијски, светски и европски прваци у дугим пругама, као и светски шампион у кросу из 2023. године.

"Светски крос је највеће тркачко такмичење, наступају такмичари са великим искуством, спремношћу и јаким резултатима у свим средњепругашким дисциплинама. Ми ћемо се представити са јуниорима и јуниоркама, екипама којима це значити међународно искуство, да се огледају на највећој светској сцени, а све у циљу њиховог спортског развоја", рекао је Зуковић.

Селектор је додао да ће први пут Србија имати микс штафету.

"Најбољи средњепругаш Елзан Бибић ће, уз Николу Раичевића, Теодору Симовић и Милицу Томашевић, пробати да оствари добар тимски пласман и да са том штафетом можда и најавимо да ћемо у будућности на тај начин радити на развоју средњих и дугих трчања", закључио је селектор Зуковић.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво