Читај ми!

Сребро за Татјану Јелачу!

Татјана Јелача освојила сребрну медаљу на Европском првенству у Цириху! Српска атлетичарка у петој серији бацила копље 64,21 и тако поставила национални рекорд. Злато измакло за 20 сантиметара.

Нова медаља за Србију на Европском првенству у атлетици. Татјана Јелача освојила је сребрну медаљу у бацању копља, оборивши национални рекорд Србије, који сада износи 64,21 метара.

Јелача је од почетка финалног такмичења деловала самоуверено, а у свих шест серија бацала је константно, преко 60 метара.

Европска првакиња постала је Чехиња Барбора Шпотакова која је остварила резултат од 64,41 метар, док је бронзану медаљу освојила Линда Штал која је копље бацила 63,91 метар.

"Не могу да сакријем своје одушевљење, срећу и радост. Нисам желела да причам о резултату и да најављујем ништа, него сам све чувала у себи. Остварила сам оно што сам замислила и сада само желим све више и више", рекла је Јелача.

"Хвала свима на неизмерној подршци коју су ми пружили, надам се да сам се на овај начин одужила свима који су веровали у мене. Идемо даље", рекла је Јелача.

Србија је на Европском првенству тако освојила другу медаљу, пошто је претходно Ивана Шпановић у скоку у даљ освојила сребрну медаљу.

Честитка председника Србије Томислава Николића

Председник Србије Томислав Николић честитао је Татјани Јелачи освајање сребрне медаље на Европском првенству у Цириху.

"Дрaга Татјана, Хвала Вам на начину на који представљате своју земљу. Показала сте да је само посвећеним и истрајним радом могуће остварити резултат. Медаље које освајају наши атлетичари на овом престижном такмичењу показују да је српским спортистима место у самом врху. Хвала вам што својим успесима пружате радост грађанима Србије", поручио је председник Николић.

Честитка министра Удовичића

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Татјани Јелачи освајање сребрне медаље на Европском првенству у атлетици у Цириху.

"Друга медаља за српску репрезетнацију на Европском првенству у атлетици је најбољи доказ да системска подршка базним спортовима доноси велике резултате", истакао је Удовичић и додао да су успеси наших најбољих атлетичара сјајан подстрек младим генерацијама да раде на себи и крену стопама ове сјајне генерације коју смо успели да изградимо.

"Атлетика се заиста на велика врата враћа у Србију и преко наших такмичара у свет шаље сјајну слику српског спорта. Татјани од срца честитамо и желимо да се и други такмичари придруже њеним и Иваниним успесима", наводи се у поруци Удовичића.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије