Читај ми!

Шпановићева: Не жалим за златом

Ивана Шпановић, која је освојила друго место на Европском првенству у Цириху, каже да јој сребрна медаља много значи и да је такмичење било једно од најнапорнијих до сада.

Вицешампионка Европе у скоку удаљ Ивана Шпановић рекла је да не жали због пропуштене прилике да освоји златну медаљу на такмичењу у Цириху.

"Успомене које носим из Цириха не могу да ми покваре ни киша, ни јак ветар, ни изузетно хладно време. Уживала сам на такмичењу, надметала и борила се са најбољима и није ми криво што сам изгубила од Лесур, јер је она тренутно једна од најбољих скакачица на свету. Ова медаља ми много значи и сада се некако лакше дише", рекла је Шпановићева, преноси Танјуг.

Шпановићева је већ у првој серији остварила скок од 6,81 метар и била водећа све до четврте серије када је Францускиња Елоиз Лесур избила на прво место, скоком од 6,85 метара. 

Сребром у Цириху настављен је низ освајања медаља на великим такмичењима, а овога пута српска атлетичарка била је за нијансу сјајнија.

"Када саберем утиске, ово је било стварно једно од напорнијих такмичења. Сатница је каснила, такмичење је прекидано више пута, скок удаљ је трајао изузетно дуго, временски услови нису били на нашој страни и, на крају крајева, Лесур је имала само мало више среће, а ја знам да могу много боље", додала је Шпановићева.

Српска рекордерка ће данас од 17.45 изаћи на победничко постоље, пошто је церемонија доделе медаља померена због невремена на стадиону Лецингрунд.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије