Бланка Влашић се повукла са ЕП

Хрватска скакачица у вис Бланка Влашић повукла се са Европског првенства у атлетици због болова у левом колену, преносе хрватски медији. Бланка Влашић, која је пре четири године у Барселони освојила титулу шампионке Европе, пропустиће тако друго Европско првенство заредом, пошто ни пре две године у Хелсинкију није наступила због повреде.

Проблеми са повредом колена су се јавили тек од другог тренинга и упркос Бланкиној жељи да настави са тренинзима и такмичењима донета је одлука о одустајању.

"Иако је први скакачки тренинг прошао јако добро, на друга два су болови постали све јачи и након тренинга у среду одлучили смо да одустанемо од Европског првенства", рекао је Бланкин отац и тренер Јошко Влашић.

Он је додао да није реч о тешкој повреди, већ о упали тетиве.

"Могли бисмо рећи да је повреда банална, али врло болна и не може се скакати против таквог бола. Да је реч о само једном дану такмичења можда бисмо размишљали о скакању под ињекцијом, но тако се не могу одрадити и квалификације и финале два дана касније", казао је Јошко Влашић, пренела је Хина.

Бланка Влашић, која је пре четири године у Барселони освојила титулу шампионке Европе, пропустиће тако друго Европско првенство заредом, пошто ни пре две године у Хелсинкију није наступила због повреде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије