Читај ми!

Бекрић у финалу Европског првенства

Српски атлетичар Емир Бекрић пласирао се у финале трке на 400 метара препоне на Првенству Европе у Цириху. Надметања на спортским борилиштима можете пратити у директном преносу од 17.30 на Другом програму РТС-а. Раовић без финала, Ристић одустао од трке због повреде.

Бекрић је заузео друго место у другој полуфиналној трци резултатом 49,21 секунду, а трчао је 61 стотинку брже од времена које је имао у јучерашњим квалификацијама.

Из Бекрићеве квалификационе групе као први се пласирао Швајцарац Карим Хусеин, који је пет стотинки био бржи од српског атлетичара.

Пласман у финале обезбедили су још Рус Денис Кудрјавцев, Немац Варг Кенигсмарк, Естонац Расмус Меги, Рус Тимофејев Чалиј, Немац Феликс Франц и Финац Оскари Моро.

1. Меги Расмус 48,54 секунди
2. Тимофеј Чалиј 48,69
3. Франц Феликс 48,96
4. Оскари Моро 49,08
5. Денис Кудрјавцев 49,09
6. Варг Кенигсмарк 49,12
7. Карим Хусеин 49,16
8.Емир Бекрић 49,21

Финале трке на 400 метара с препонама Европског првенства је у петак, а старт је заказан за 20.52.

"Остварио сам оно што сам зацртао, да будем први или други у групи и да се пласирам у финале. У финалу желим да уживам у трци, без притиска", рекао је Бекрић после трке.

Бекрић је казао да су организатори направили пропуст, јер такмичаре нису обавестили о померању сатнице због лоших временских услова у Цириху.

"Никада до сада није нам се догодило да дођемо на стадион и да почнемо да се загревамо, а да нас пре тога нико није обавестио о померању сатнице и саме трке. Загревање је тако трајало невероватна три сата, али сам и поред тога задовољан трком", рекао је Бекрић.

Милош Раовић се није пласирао у финале у дисциплини 400 метара, пошто је данас у трећој квалификационој групи заузео седмо место. Он је трку истрчао за 46 секунди и девет стотинки, чиме је поставио нови национални рекорд за такмичаре до 23 године.

Милан Ристић због повреде није наступио у квалификацијама на 110 метара с препонама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије