Читај ми!

Колашинац пети, Терзић, Јелача и Шпановићева у финалу

Српски атлетичари успешно су стартовали на Европском шампионату у Цириху. Асмир Колашинац освојио пето место у финалу бацања кугле. Амела Терзић и Татјана Јелача без проблема обезбедили учешће у финалима својих дисциплина. Бекрић у полуфиналу. Ивана Шпановић са 6,66 у финалу скока у даљ. Тамара Марковић без полуфинала на 400 метара.

Српски атлетичар Асмир Колашинац заузео је пето место у финалу у бацању кугле, на Европском првенству у Цириху.

Колашинац је до петог места дошао хицем од 20 метара и 55 сантиметара у последњој, шестој серији. Он је у другој серији бацио куглу 20,11 метара, у трећој 20,36, а преступио је у првој, четвртој и петој серији.

Златну медаљу освојио је Давид Шторл из Немачке резултатом од 21.41, сребрну медаљу освојио је Шпанац Вивас Борха са 20,86 а бронзану Томаш Мајевски са 20,83 метара.

Ивана Шпановић обезбедила је пласман у финале скока у даљ на првенству Европе у Цириху пошто је у квалификацијама прескочила 6,66 метара.

Квалификациона норма износила је 6,65 метара.

Шпановићева је резултат за финале остварила већ у првој серији.

Финале такмичења жена у скоку у даљ на програму је у среду од 20 сати.

Успешна је била и рекордерка Србије на 1.500 метара Амела Терзић, која је заузела друго место у својој квалификационој групи (4:11,75) и изборила пласман у финале.

"Има доста атлетичарки које имају бољи резултат од мене, али не обазирем се на то. Срећна сам што сам у финалу. Сада је време да напуним батерије за петак, када ме очекује финале", рекла је Терзићева.

Српска атлетичарка Татјана Јелача изборила је пласман у финале Европског првенства у Цириху у бацању копља.

Јелача је у првој серији остварила хитац од 60,26 метара и имаће прилику да се бори за медаљу. Норма за финале износила је 57,50 метара.

Финале је у четвртак од 20.40.

Тамара Марковић није успела да се пласира у полуфинале трке на 400 метара. 

Марковићева је у квалификацијама заузела пето место у својој групи резултатом 53,41 секунди. Најбоље време у квалификацијама на 400 метара остварила је Украјинка Олга Земљак (51,16).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије