Читај ми!

Мали: ЕП као промоција Београда!

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је организација Европског дворанског првенства у атлетици у Београду 2017. године велика прилика да се град промовише као спортска метропола, додајући да тај догађај пружа могућности за јачање привредног и туристичког потенцијала земље.

Мали је на пријему поводом добијања статуса домаћина Европског дворанског првенства у атлетици у Београду 2017. године, рекао да се на највећем спортском догађају у историји атлетике који ће бити одржан у Србији очекује више од 1.000 такмичара из 50 земаља.

Првенство ће, како је рекао, бити одржано у Комбанк арени, и оно ће, након Олимпијаде у Рију, бити највеће такмичење у атлетици у Европи.

"Зато очекујемо да велики број освајача медаља са Олимпијаде дође у Београд", рекао је Мали и захвалио делегацији Атлетског савеза Србије на уложеним напорима и свему што су учинили да Београд буде домаћин такмичења.

Тренутно се, како је додао, ради на прелиминарној анализи буџета за Првенство, које ће заједнички финансирати Град и Република.

"Ово је догађај који није значајан само за Град, већ и за целу Србију, па ћемо у наредних неколико месеци то издефинисати", рекао је Мали и најавио да маскота Првенства треба да буде готова у наредних месец и по дана, након чега ће се кренути са промоцијом.

Градоначелник је рекао и да се очекују десетине хиљада туриста који ће доћи због такмичења, па ће Град и Министарство омладине и спорта учинити све што могу да скуп буде организован на одговарајући начин и како би Београд поново био промовисан и доказан као домаћин великих спортских манифестација.

Мали је подсетио и да ће у мају, у Београду бити организовано Европско првенство у веслању, а да ће 2016. године бити домаћин европских првенстава у ватерполу и у футсалу.

"Оно што је наша идеја и што покушавамо да остваримо јесте да Београд у наредних неколико година буде домаћин што већег броја спорстких манифестација како би, са једне стране, промовисали наш град, а са друге, промовисали спорт и у Београду, и у Србији", рекао је Мали.

Председник Атлетског савеза Србије (АСС) Веселин Јевросимовић захвалио је Граду и Министарству спорта без чије помоћи, како је рекао, не би могли да добију организацију Првенства.

Јевросимовић је рекао да је делегација АСС боравила у Франкфурту где је успела да добије организацију Првенства, а што је велика победа с обзиром на то да су Турска и Пољска били конкуренти.

Од 17 чланова Европског атлетског концила, навео је Јевросимовић, девет је гласало да Србија буде домаћин Првенства.

"Ово је јединствена прилика да и Европи и свету покажемо да је Србија велика спортска нација", рекао је Јевросимовић, који је објаснио да ће Арена морати да буде модификована према условима Европске атлетске федерације.

Како је објаснио, то значи да ће платформа на којој се одржавају атлетска такмичења морати да буде подигнута на око три метра висине како би атлетика могла да се гледа подједнако из свих углова.

Пријему у Старом двору присуствовали су и градски менаџер Горан Весић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, помоћница градоначеника Ирена Вујовић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, секретар за спорт и омладину Славко Гак, наш прослављени атлетичар Драгутин Топић, директор Комбанк арене Ђорђе Милутиновић и генерални секретар АСС Слободан Бранковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара