Читај ми!

Када су само Кенијке испред...

Ана Суботић у недељу је постала првакиња Блакана у маратону, пошто је у Београду завршила на четвртом месту, одмах иза три Кенијке. Првак државе у неколико дисциплина била је 21 пут, редован је учесник на међународним тркама широм Европе, а до сада је уписала 34 наступа у репрезентативном дресу.

Српска атлетичарка Ана Суботић изјавила је да је задовољна оствареним резултатом на 27. Београдском маратону, где је у жестокој конкуренцији такмичарки из Кеније освојила четврто место и титулу шампионке Балкана.

"Ово је била изузетно тешка трка у којој су Кенијке диктирале темпо па сам била принуђена да пратим њихов ритам. На крају се све завршило добро, јер је ово такмичење увертира за наредно на којем очекујем да обезбедим норму за Олимпијске игре у Бразилу", рекла је Суботић Танјугу.

Она је нагласила да не може да живи без атлетике, базичног спорта у коме се такмичар ослања искључиво на себе.

"Наступи за државни тим су посебан доживљај за мене, сваки емотивно доживљавам. Још као дете замишљала сам да се нађем на Олимпијским играма и зато маратон у Лондону 2012. сматрам својим највећим успехом. Сваки улазак у клупску свлачионицу ми даје додатан подстрек да се борим, и поред свих проблема. Сви пехари, медаље и одличја подсећају ме на успехе и мотивишу ме да истрајем и не одустанем", истиче Суботићева.

Њен тренер, Душко Орестијевић каже да је Ана тактички одлично одрадила 27. Београдски маратон показавши да улази у добру форму за наредна надметања.

Суботић је члан Атлетског клуба Јавор, већ годинама је најбољи спортиста Ивањице, а у својој каријери остварила је запажене успехе у овом спорту и остварила чак 151 победу на разним такмичењима.

Првак државе у неколико дисциплина била је 21 пут, редован је учесник на међународним тркама широм Европе, а до сада је уписала 34 наступа у репрезентативном дресу.

Суботићева је прве атлетске кораке направила у Ваљеву 1994. са 11. година, на шсколским кросевима на којима није побеђивала, али је трке завршавала на некој од водећих позиција.

Тренер Орестијевић запазио је младу такмичарку и довео је у АК Јавор, за који успешно наступа већ осам година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара