Читај ми!

Кенијац Кипкорир победник 27. Београдског маратона

Кенијски атлетичар Талам Бернард Кипкорир победник је 27. Београдског маратона. У женској конкуренцији најбржа Кенијка Ајабеи Валари Џемели. Српска атлетичарка Ана Суботић освојила је титулу шампионке у конкуренцији атлетичарки Балкана. Оливера Јевтић најбржа у полумаратону за жене а Дарко Живановић у конкуренцији атлетичара. Рекордних 3.600 такмичара из 50 земаља.

Кенијски атлетичари доминирали су на 27. Београдском маратону, а српска такмичарка Ана Суботић освојила је титулу шампионке Балкана.

Победник 27. Београдског маратона је Талам Бенард Кипкорир, који је остварио лични рекорд, а иза њега кроз циљ су прошли Самоеј Кимели Пол и Киутум Едвин Киплагат.

Кенијка Ајабеи Валари Џемели победила је у женској конкуренцији, а друго и треће место заузеле су Кимутаи Хелен Џепкосгеи и Були Џенеалем Ајано.

На 27. Београдском маратону учествовало је 3.638 такмичара, што је рекорд те трке, у маратону је учествовало 544 атлеричара, а у полумаратону 3.094.

У Трци задовољства учествовало је више од 20.000 људи, међу којима и градоначелник Београда Синиша Мали, његов заменик Андреја Младеновић, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак.

"Када је маратон у питању, онда је битно стићи на циљ. Трчао сам због себе, али и да такође дам допринос овој прелепој манифестацији, по којој је град познат. Ово је мој први маратон и успео сам пет километара да истрчим за 28 минута и неколико секунди, што сматрам пристојним резултатом", рекао је Мали.

Атлетичар Радничког из Крагујевца Дарко Живановић победио је у полумаратонској трци и постао државни првак у полумаратону, а у женској конкуренцији најбоља је била Оливера Јевтић, такмичарка Слободе из Ужица.

Српска атлетичарка Ана Суботић освојила је титулу шампионке Балкана у маратону, док је у мушкој конкуренцији шампион Балкана Молдавац Георгита Виталије.

Српски атлетичар Анђелко Ристичевић заузео је четврто место на првенству Балкана резултатом од 2:42,23.

Промотер 27. Београдског маратона био је светски рекордер у трци на 400 метара с препонама, Американац Кевин Јанг, који је рекао да је одушевљен Београдом и да ће следећи пут учествовати у Трци задовољства.

Овако је протекао 27. Београдски маратон:

13.18 - Српска атлетичарка Ана Суботић освојила је титулу шампионке Балкана у маратону, победом на 27. Београдском маратону, док је у мушкој конкуренцији победио Молдавац Георгита Виталие. Суботићева је трку завршила за два сата, 44 минута и једну секунду. Бугарка Милка Михајлова заузела је друго место резултатом од три сата и 10 секунди, а трећа је била Румунка Марија Милијана Данци са 3:04,58. Молдавац Георгита Виталие победио је резултатом од 2:31,26, други је био Турчин Аграли Јавуз са 2:34,10, а треће место заузео је Румун Данијел Лупулеску са 2:41,42. Српски атлетичар Анђелко Ристичевић заузео је четврто место резултатом од 2:42,23.

13.15 - Градоначелник Београда Синиша Мали пресрећан је што је захваљујући 27. Београдском маратону отишла лепа слика у свет и најавио да ће селедеће године уместо Трке задовољства учествовати у полумаратону. "Било је битно стићи на циљ. Трчао сам Трку задовољства на 5.000 метара да дам допринос овој лепој манифестацији, али и за себе, јер је ово мој први маратон. Забележио сам време од отприлике 28 минута, али следеће године подижем летвицу и трчаћу полумаратон. Београд је послао лепу слику у свет и захвалио бих се свима што су трчали", рекао је Мали Тањугу.

12.50- Кенијске атлетичарке освојиле су прва три места на данашњем 27. Београдском маратону, а победила је Ајабеи Валари Џемели. Џемели је до победе дошла за два сата, 37 минута и седам секунди. Друго место заузела је Кимутаи Хелен Џепкосгеи са 2:41,42, а трећа кроз циљ је прошла Були Џенеалем Ајано са 2:43,45.

12.25 - Кенијац Талам Бернард Кипкорир победник је 27. Београдског маратона. Кипкорир је 42.195 метара претрчао у времену 2,14,35, оставивши иза себе земљака Самоја Кимелија Пола (2:15, 50) и Кијуту Едвина Киплагата (2:21,50).

12.15 - Градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић и градски секретар за спорт Славко Гак истрчали су Трку задовољства на 27. Београдском маратону. "Било је битно стићи на циљ. Трчао сам да дам допринос овој лепој манифестацији, али и за себе, јер је ово мој први маратон. Београд је послао лепу слику у свет и захвалио бих се свима што су трчали", рекао је Мали новинарима непосредно након што је ушао у циљ после претрчаних 5.000 метара. На традиционалном Београдском маратону оборени су сви рекорди пошто учествује више од 3.000 атлетичара и више од 20.000 људи у "Трци задовољства".

11.20- Српска атлетичарка Оливера Јевтић победница је трке у полумаратону у женској конкуренцији. Јевтићева је ушла у циљ са временом 1:19,17 и на тај начин осми пут у каријери славила у полумаратонској трци у Београду. Истовремено, освојила је и титула шампиона Србије у овој дисциплини. Јевтићева је током каријере два пута била најбоља и у маратонској трци у главном граду Србије. Друго место заузела је Невена Рајковић резултатом од 1:27 14, док је трећа кроз циљ прошла Сања Јовановић са 1:34,56. У склопу 27. Београдског маратона одржава се државно првенство у полумаратону. Ове године у полумаратонској трци учествовало је 3.094 такмичара.

11.11 - Атлетичар Радничког из Крагујевца Дарко Живановић победио је у полумаратонској трци на 27. Београдском маратону, а уједно и постао државни првак у полумаратону. Живановић је трку од 21 километар прешао за сат, осам минута и 58 секунди. Друго место заузео је атлетичар Младости из Ужица Кристијан Стошић резултатом од 1:12,34, а трећи кроз циљ прошао је члан Динама из Панчева Горан Укић са 1:13,16. У склопу 27. Београдског маратона одржава се државно првенство у полумаратону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво