Читај ми!

Мали позвао Београђане да трче са њим

Градоначелник Београда Синиша Мали позвао је Београђане да заједно с њим учествују на предстојећем 27. Београдском маратону. Трка стартује у недељу у 10 часова у Улици краља Александра, с циљем код хотела "Москва".

"Београдски маратон је сјајна прилика да потврдимо да је Београд био и остао спортска метропола. Најављено је рекордно учешће од преко 20.000 тркача из 50 земаља света. Позвао бих зато Београђане да заједно са мном истрче Трку задовољства од пет километара ", рекао је Мали на завршној конференцији за новинаре у Градској скупштини.

Државни секретар у министарству спорта Предраг Перуничић истакао је да спортске манифестације са таквом традицијом као што је Београдски маратон треба неговати с великом пажњом.

"Позвао бих родитеље да доведу децу на маратон, како би спорт још једном победио", поручио је Перуничић.

Промотер Београдског маратона Кевин Јанг рекао је да је на јавном часу атлетике којег је јуче одржао на Кошутњаку видео векики број талентоване деце.

"Најважније је да чувате атлетске бисере јер ће од њих сигурно једног дана постати велики спортисти", рекао је Јанг.

Прошлогодишња победница Београдског маратона Оливера Јевтић која ће сутра стартовати у трци на 21,1 километар, подсетила је да је "до овог маратона претрчала око 250.000 километара".

"Београдскји маратон је за мене више од такмичења. Заједно смо пребродили многе тешке тренутке, санкције, бомбардовање и тиме још више очврснули", рекла је рекордерка Србије у маратону и вицешампионка Европе из Гетеборга 2006. Јевтићева је нагласила да ће јој круна сезоне ове године бити учешће на првенству Европе у Цириху.

Председник Београдског маратона Александар Саша Ђорђевић истакао је да је поносан на највећу спортску манифестацију главног града.

"Сваке године Београд захваљујући овој трци шаље у свет све лепшу слику", рекао је Ђорђевић.

Директорка једног од главних партнера Београдског маратона "Хемофарм фондације" Снежана Радочај открила је да ће у оквиру Трке задовољства бити одржана први пут и трка под слоганом "Трчимо породично".

"Желимо да на овај начим афирмишемо родитељствио и здрав стил живота", поруцила је Радучај и додала да је главна мисија Хемофарма унапређење квалитета здравља грађана.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић захвалио се Граду Београду. министарству спорта и компанијама које подржавају Београдски маратон.

Титулу на Београдском маратону брани Кенијац Едвин Киплагат Киптун, а трка стартује сутра у 10 часова у Улици краља Александра, с циљем код хотела "Москва".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво