Читај ми!

Кевин Јанг промотор Београдског маратона

Светски рекордер на 400 метара са препонама, Американац Кевин Јанг промотор је 27. Београдског маратона који ће бити одржан 27. априла, саопштили су организатори традиционалне трке.

Београдски маратон је на овај начин наставио традицију довођења светских атлетских звезда као промотора трке, започет 1990. године, када је тадашњи светски рекордер у скоку удаљ Американац Боб Бимон био гост Београда.

Јанг је поставио светски рекорд у финалу Олимпијских игара у Барселони 1992. године, када је стазу претрчао резултатом 46,78 секунди. Дотадашњи рекордер био је славни Едвин Мозес са 47,02 секунда.

Јанг је до данас остао једини атлетичар који је спустио границу снова испод 47 секунди.

"Изузетно сам задовољан и почаствован што ћу ускоро бити на Београдском маратону. Верујем да ћемо заједно уживати у врхунском догађају и дивној атмосфери. Видећемо се у Београду", поручио је Јанг из Атланте, где сада живи.

Трка на 400 препоне постала је посебно популарна у спортској и атлетској јавности Србије после бронзане медаље коју је Емир Бекрић прошле године освојио на првенству света у Москви.

У Београду су претходних година као промотори Београдског маратона, осим Боба Бимона, боравиле и светске атлетске легенде као што су: Карл Луис, Емил Затопек, Патрик Сјеберг, Мајк Пауел, Ђелиндо Бордин, Вилсон Кипкетер, Роза Мота, Сергеј Бупка, Марлен Оти и Ласе Вирен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се